dinsdag 21 januari 2014

Waar koop ik hier wasbare luiers?

Vandaag in het MoederSalon ging het o.a. over wasbare luiers, overbroekjes, inlegvellen, ... Maar waar vind je die in Mechelen en omstreken? Bij deze een heel praktisch blogbericht voor wie iets anders zoekt dan wegwerpluiers (pampers in de volksmond); enkele adressen. Er is ook veel online te koop dat je naar je thuis kan laten opsturen van overal, maar misschien wil je - net als ik vroeger - het graag eens bekijken in het echt en wat meer info van de winkelierster.

* Waar de meesten van hier eerst terechtkomen voor hun luieruitzet is Doekjes en Broekjes in Leuven. Hun gezellige winkel is makkelijk bereikbaar vanuit Mechelen, gelegen in de Diestsestraat. Dit is echt een gespecialiseerde winkel, luiers en draagdoeken zijn hun vak. Ze geven ook info-avonden over stoffen luiers. Ik kreeg de hele uitleg ooit persoonlijk ter plekke in de winkel. Ze zijn er heel vriendelijk en behulpzaam. Een echte aanrader, alleen toch niet echt bij de deur...

* In Mechelen zelf heb je de webshop Anderland met o.a. een gamma "luiers en co" waar je enkele merken luiers kan aanschaffen. Ook toebehoren zoals wolshampoo (voor wollen overbroekjes) en luierzakken te verkrijgen. Ik dacht dat je bij Krista ter plekke kan afhalen i.p.v. te laten leveren; geen verzendkosten dan en je hebt rechtstreeks contact met de koopwaren. Ik ben er ooit een rol inlegvellen gaan halen toen ik ze dringend nodig had.

* Een nieuwe speler op de markt is Poepidoe in Leest. Ze zijn nog geen jaar bezig en gestart vanuit een gemis aan een info- en verkooppunt in Mechelen. Ze bieden o.a. testpakketten aan (te koop) en hun website staat vol informatie zoals wasinstructies en subsidieregeling (in Mechelen zelf is die momenteel afgeschaft helaas). Heel interessant is dat ze in de buurt gratis en vrijblijvend infomomenten houden. Misschien kunnen we hen eens uitnodigen in het MoederSalon binnenkort als er verschillende geïnteresseerden zijn? En voor wie snel is: ze houden nu nog solden.

* Tot slot nog de "ecodesign store" Super Goods vermelden in de Onze-Lieve-Vrouwestraat; hier verkopen ze sinds kort ook enkele herbruikbare luiers. Dit is geen babywinkel, maar je kan altijd eens gaan kijken naar de katoenen luiers of de wasbare billendoekjes (dat bestaat ook!).

* Ik heb nog weet van de winkel Mammies en Pappies in Mortsel, uiteindelijk ook niet zo ver weg. Dit is dus wel een echte heuse babywinkel, maar net dat tikkeltje anders. Veel "borstvoedingsartikelen", ergonomische draagsystemen en dus ook wasbare luiers. Ze houden ook info-avonden hierover, in samenwerking met Klein Spook (zowat de bekendste webshop gespecialiseerd in herbruikbare spoken:-)

Succes met deze adresjes en info!
Enne... opmerkingen/aanvullingen/tips altijd welkom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten