maandag 31 maart 2014

Naar buiten, da's kinderspel!

Wat een prachtig weer was het vandaag. De lente is echt in het land nu. En morgen - dinsdag, MoederSalon - geven ze nog zo'n weer. Dus verwelkomen we jullie graag in onze tuin ditmaal. De gazon is zaterdag voor de eerste keer van het seizoen gemaaid en dit weekend hebben we onze tuintafel weer buiten gezet. We hebben ook enkele leuke tuinstoeltjes en een deken om op te zitten kan ik wel tevoorschijn toveren. Het is heerlijk in ons afgesloten tuintje met struiken en bomen die in bloei komen en allerlei takjes en zaadjes nog van de herfst. Deze namiddag hebben we veel tijd buiten doorgebracht, met nootjes gepicknickt in onze eigen tuin en gespeeld op het gras. We kregen zelfs bezoek van een koppeltje vlinders waarvan eentje naast ons kwam zonnen. Lena wou hem graag pakken en was teleurgesteld als een kind toen hij wegvloog. Enkele fotootjes ter illustratie voor een outdore MoederSalon.


Onze "kindvriendelijke" tuin heeft een babyschommel in de boom hangen, dat is die geel-rode veeg rechts op de foto (kindje inbegrepen). Je ziet ook een mini-kruiwagentje, ideaal om bijvoorbeeld bonen in te verzamelen. Die bonen hangen aan onze boom en zijn eigenlijk grote peulen, reeds verhout. Achteraan naast de boomstronk links staat onze enige echte tuinkabouter Colombo. We hebben ook een insectenhuisje hangen en een vogelhuisje staan. Nou ja, de typische kinder-tuin-dingen?! Diertjes hebben we (nog) niet, enkel vogels uit de vrije natuur en af en toe een buurkat op bezoek.


En we kunnen ook bellen blazen! Wat een vreugde. Andere buitenspelletjes kunnen we vast nog verzinnen. Voor een badje is het nog wat koud. Binnen wel genoeg speelgoed om tijdelijk naar buiten te verhuizen, dan zie je het eens in een ander licht figuurlijk en letterlijk. En als het weer toch tegenslaat, is er nog dit idee hieronder. Je hebt enkel een stevige geweven draagdoek nodig en een lege keukentafel. Ik ben blij dat ik deze tip ergens zag passeren, beter laat dan nooit, want ik wou altijd al een hangmatje voor de kleine. Zo eenvoudig kan het dus zijn. Je hebt meer in huis dan je denkt, letterlijk en figuurlijk. Tot morgen?!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten